diumenge, 28 d’agost del 2011

Una ciutat imperfecta (Copenhagen IV)


Malgrat les bicicletes, els seus carrils bici i els productes ecològics, Copenhagen no és la ciutat perfecta. És una ciutat on es reguen les plantes quan comença a ploure i on es deixen molts llums encesos en oficines, durant la nit o caps de setmana, innecessàriament. L’ordre, el civisme i la suposada netedat escandinava es veu dràsticament suprimida en el país menys escandinau de tots, d’aquesta zona geogràfica. La contradicció continua amb els “botellons” nocturns, les caques de gos per les voreres i les burilles de fumadors incívics. Al soroll continuat de les múltiples obres de la ciutat (els paletes comencen a treballar a dos quarts de set del matí, hora en la que ja és ben clar), se li suma un veí rockero o l’estranya tradició de tocar trompetes al portal d’algú, a les set del matí, quan es celebra algun aniversari. La contaminació acústica viu ben acompanyada de la visual: a la platja, l’horitzó es veu esquitxat pels nombrosos i moderns molins de vent i al centre de la ciutat, a la plaça de l’ajuntament, hi destaquen els horribles cartells lluminosos publicitaris, a la part superior d’edificis històrics. Amb certes similituds amb Nova York i també amb Anglaterra, em sorprenen els autobusos de dos pisos, completament buits, a qualsevol hora del dia, en una ciutat on quasi tothom va en bicicleta. Un país amb molts recursos però on també se’n malbaraten molts, fent que alguns edificis i patrimoni arquitectònic es trobin en un lamentable estat de conservació.

(Fotografia: Eva Jove) 

4 comentaris:

joan ha dit...

per un moment, doant que aquests dies les llambordes de casa meva eren netes, he pensat que el vaí "capullu" que porta el seu gos mentres fuma..... havia anat de vacances a Dinamarca, però avuï m'he adonat que no sòc l'únic que té un veí així...., per tant t'haig de dir que gent poc sensible hi ha a tot arreu, per cert, a Montcada la moda consisteix en deixar la bossa de les escombreries a qualsevol paperera en lloc de dur-les al contenidor corresponent..... així ni tan sols haig de reciclra!....

Eva Jove ha dit...

No he seguit quasi mai cap moda i aquesta de les escombraries de Montcada, no m'agrada gota! M'allotjo en uns apartaments "fantàstics" on totes les escombraries es tiren per un túnel, sense separar les diferents matèries. No he volgut saber si algú les classifica però jo he reciclat!

joan ha dit...

un negoci pel futur serà el tractament de residus, tant de domèstics com de industrials....., hem d'apendre i cal fer cultura i mentalització...... saps que al nostre estat, tothom es creu tant llest com el lazarillo......, o com diria el jove indiana jones.... "s'ha perdut tothom menys jo"

Eva Jove ha dit...

El negoci ja existeix. Hauríem de començar a no consumir tant!